Bydelsmøte på Rosenborg

Hege WilladsenDokumenter

Hva rører seg innen kultur i byen? Vi i TKN, sammen med vår gode samarbeidspartner; Trondheim kommune, vil høre hva Trondhjemmere mener.  Varaordfører Hilde Opoku var der for hun ønsket å møte kulturlivet og snakke om prioriteringene i kulturbudsjettet. I tillegg ville vi snakke om integrering. TKN arrangerer fire bydelsmøter i år, og møte nummer to hadde vi på Rosenborg.

Varaordfører Hilde Opoku og styreleder for TKN Svein Fossum tok imot et engasjert publikum på Rosenborg skole

Varaordfører Hilde Opoku og styreleder for TKN Svein Fossum tok imot et engasjert publikum på Rosenborg skole

Mange tok turen til Rosenborg skole for å høre hva vi, ansatte innen kultur i kommunen og hva varaordfører Hilde Opoku hadde å fortelle om kultur i Trondheim. Ikke bare skulle vi fortelle om øvingslokaler og tilskudd, men vi ville også høre hvilke idéer byfolket har. Opoku sier hun setter pris på denne typen møtekonsept.  Og ikke minst: vi ville at folk som driver med frivillighet og/eller kultur skulle møtes. På sikt så håper vi i TKN, politikere og ansatte i kommunen at det blir flere bydelsforum rundt omkring i Trondheim. «Frivilligheten bidrar med store ressurser, og det finnes støtteordninger som kan tas i bruk.» sier varaordføreren. Disse støtteordninger får man hjelp fra FARK (Festival- og ARrangementKontoret) eller TKN med.

DSC_0177

Jehad fra Syria har funnet sin inngang til integrering: melde seg som frivillig.

TKN hadde satt av god tid til mingling, og før minglingen kom det mange spørsmål fra gjestene våre til kommunale folk og varaordføreren. Det var mye god informasjon som haglet fram og tilbake. En viktig ting som kom fram, var når det gjelder temaet integrering. En av de som møtte opp på bydelsmøtet var fra Syria, og han er nå i gang med å bli en Trondhjemmer. Han heter Jehad, har barn som går på skole, og selv vil han, som så mange andre nyinnflyttede, skaffe seg et nettverk. Han sa at han hadde funnet en dør inn til samfunnet, og det var gjennom å melde seg som frivillig. En frivillig til et eller flere av de mange arrangement som finner sted i Trondheim.

 

Det som opptok de fleste andre som var til stede på Rosenborg skole, det var mangelen på øvingslokaler. TKN har hjulpet flere av sine medlemmer å finne egnede øvingslokaler til sin fritidsinteresse. Det være seg kor, korps eller husflidslag. Og denne jobben kommer ikke TKN til å slutte med, så vi skal stå på for å finne billige og tilgjengelige øvingslokaler.